Bed and Breakfasts
Nederland

Bed and Breakfasts in Utrecht

Hier vindt u Bed and Breakfasts (B&B's) in de populairste plaatsen in Utrecht. Deze bed & breakfasts boekt u rechtstreeks bij de B&B eigenaar, zonder reserveringskosten en dus altijd voor de laagste prijs! U kunt ook kiezen voor een compleet overzicht van alle aangesloten Bed and Breakfasts in Utrecht.

B &B Utrecht

Utrecht

B &B Soest

Soest

B &B Harmelen

Harmelen

Speciaal voor u geselecteerde Bed & Breakfasts in de provincie Utrecht

Landschap Utrecht

Utrecht kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Centraal ligt de hoofdstad Utrecht met forensenplaatsen als Nieuwegein en Houten in het zuiden en Maarssen in het noorden. Ten zuidwesten van dit stedelijk gebied ligt de landelijke Lopikerwaard en ten noordwesten ervan het veenweidegebied rond Vinkeveen en Mijdrecht. De stad Woerden ligt halverwege het Groene Hart. Noordelijk van de stad Utrecht liggen de Vechtstreek en de Loosdrechtse Plassen, beide belangrijke en prachtige  recreatiegebieden.

Het oosten van de provincie wordt doorsneden door de Utrechtse Heuvelrug. Langs de zuidflank van deze oude stuwwal liggen lommerrijke plaatsen als Zeist, Driebergen-Rijsenburg en Doorn. De Utrechtse Heuvelrug loopt tot aan Rhenen.

Tussen de regio Utrechtse Heuvelrug en de Rijn bevindt zich het landelijke Kromme-Rijngebied. Het stadje Wijk bij Duurstede is hier het centrum van. Aan de andere kant van de Utrechtse Heuvelrug ligt de Gelderse Vallei. De noordoosthoek van de provincie wordt in beslag genomen door het poldergebied van het Eemland.

Toerisme Utrecht

De provincie Utrecht bestaat uit 5 verschillende regio's, hieronder een kleine opsomming:

 

Amersfoort
De regio met een van de grootste monumentensteden, de stad Amersfoort met een prachtige toegangspoort die leidt naar musea, kunst en leuke gezellige winkels en met een rijke geschiedenis die terug gaat tot de 14e eeuw.

 

Utrecht

In de regio Utrecht met de stad Utrecht is ongelooflijk veel te doen en te zien. Musea, winkels, architectuur, wandelen en fietsen. Utrecht stad is vooral bekend om zijn domkerk en de vele gezellige terrassen.

 

De Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug loopt van Rhenen tot aan Baarn. Het kenmerkt zich door gevarieerd bos afgewisseld met prachtige heidegebieden en enkele stuifzand-gebieden.

 

Groene hart

Het "Groene Hart" is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam ben je in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland.

 

Vecht en plassen

Dit gebied is gewild bij watersporters. De rivier de Vecht is langs zijn oevers rijk aan theekoepels, rozentuinen en vele buitenplaatsen.

 

Cultuur Utrecht

U leert meer over Piet Mondriaan in het Mondriaanhuis, zijn geboortehuis in
 Amersfoort. In Utrecht toont het Centraal Museum onder meer meubels van Gerrit Rietveld. Deze kunstenaar bouwde in 1942 het Rietveld Schröderhuis volgens de architectonische principes van "De Stijl". Het huis staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De 600 jaar oude Domtoren in de fraaie stad Utrecht is met zijn 112 
meter de hoogste middeleeuwse beklimbare toren van Nederland. Slot Zuylen
 is een goed bewaard kasteel, dat een museum huisvest, aan de Vecht. 
 

 

Bed and breakfast Utrecht

Als u op provincie "Utrecht" zoekt op onze site dan zult u merken dat het aan leuke B&B’s niet ontbreekt. U kunt midden in de bossen terecht in Amerongen, in IJsselstein met een prachtig uitzicht op de gerestaureerde vesting en historische binnenstad, aan de gracht in Utrecht of in een negentiende-eeuwse boerderij in het prachtige polderlandschap Oudewater. Dicht bij kasteel Doorn ligt ook een prachtige B&B , u fietst zo de bossen in en in Harmelen ligt een sfeervolle B&B.