Bed and Breakfasts
Nederland

Bed and Breakfasts in Overijssel

Hier vindt u Bed and Breakfasts (B&B's) in de populairste plaatsen in Overijssel. Deze bed & breakfasts boekt u rechtstreeks bij de B&B eigenaar, zonder reserveringskosten en dus altijd voor de laagste prijs! U kunt ook kiezen voor een compleet overzicht van alle aangesloten Bed and Breakfasts in Overijssel.

B &B Deventer

Deventer

B &B Dalfsen

Dalfsen

B &B Kampen

Kampen

Speciaal voor u geselecteerde Bed & Breakfasts in de provincie Overijssel

Het landschap van Overijssel

Polders, riviertjes, meren en beken, dat is waar Overijssel bekend om staat. Waterrijk Weerribben Wieden is één van Nederlands mooiste gebieden op het gebied van rust en prachtige natuur. Een wonderschoon wandelgebied is het Reestdal op de grens tussen Overijssel en Drenthe.

Toerisme in Overijssel

Jarenlang leunde Almelo fors op de textielindustrie. Door vernieuwingen in het centrum heeft het een vriendelijker karakter gekregen. Er is veel groen en een flink aantal monumentale panden met als kopstuk "Huize Almelo".

 

Dat Blokzijl in de 17e eeuw een welvarende handelsplaats was, is nu nog steeds te zien aan de prachtige gevels en het hoogwaterkanon aan de haven.

 

De met veel natuurschoon gezegende gemeente Dalfsen telt een handvol landgoederen en kastelen. Mooie fiets- en wandelroutes zijn er te over.

 

Deventer heeft een rijke historie, oude gave panden in de binnenstad met vermoedelijk het oudste (anno 1130) stenen huis van Nederland. Het is heerlijk wandelen in deze stad vol café’s en terrasjes aan het water.

 

In Diepenveen vind je Saksische boerderijen, landgoederen, kastelen en de uit de 12e eeuw stammende koren-watermolen Den Haller. Tevens wordt Diepenveen gezien als het centrum voor de beeldende kunst.

 

Giethoorn, rond 1230 gesticht door vluchtelingen uit het Middellandse zeegebied, heeft de bijnaam "het Venetië van het noorden" vanwege de vele waterwegen in dit ludieke dorp.

 

Kampen, een van de interessantere kleinere steden van ons land, was in haar bloeitijd (tussen 1200 – 1500) rijker dan Amsterdam. Aan deze bloeitijd heeft het vele honderden schitterende panden overgehouden.

 

Ommen is een plaats voor waterliefhebbers. Prachtig gelegen aan de Vecht is het hier fijn toeven.

 

Al is Zwolle uitgegroeid tot een flinke stad, het gemoedelijke karakter is gebleven. Het wemelt van de monumenten, zoals de laatmiddeleeuwse Sassenpoort, de Sint-Michaëlskerk, de Broerenkerk en de talloze patriciërshuizen. Zwolle is ook een fijne shop-stad, met veel winkels afgewisseld met terrasjes.  

 

Cultuur in Overijsel           

Als u toch in Giethoorn bent, bezoek dan het museum "de Oude Aarde", waar u alles kunt vinden op het gebied van sier- en edelstenen.

Het stedelijk museum Zwolle richt zich vooral op cultuurhistorie en actualiteit van de kunsten en de stad. Museum De Fundatie in Zwolle heeft op de benedenverdieping een omvangrijke keuze uit de eigen collectie beeldende kunst, van de late middeleeuwen tot nu. Deze collectie is voornamelijk bijeengebracht door verzamelaar Dirk Hannema (1895-1984, voormalig directeur Museum Boymans in Rotterdam). Een aanrader is een bezoek aan Landgoed en park Anningahof in Zwolle met zijn binnen- en buitententoonstelling van beelden.

 

Bed and breakfast in Overijsel

Laten we dan beginnen met een mooie boerderij net buiten Giethoorn of een B&B aan het Pieterpad net buiten Holden. Een B&B midden in het centrum van Hanzestad Kampen en een luxe B&B op een zeer bijzonder plekje in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug op de grens van Salland en Twente. Bekijk het overzicht aan bed and breakfast accommodaties van Overijssel en u zult verbaasd zijn over alle mooie B&B’s in deze provincie.