Bed and Breakfasts
Nederland

Bed and Breakfasts in Limburg

Hier vindt u Bed and Breakfasts (B&B's) in de populairste plaatsen in Limburg. Deze bed & breakfasts boekt u rechtstreeks bij de B&B eigenaar, zonder reserveringskosten en dus altijd voor de laagste prijs! U kunt ook kiezen voor een compleet overzicht van alle aangesloten Bed and Breakfasts in Limburg.

B &B Maastricht

Maastricht

B &B Venlo

Venlo

B &B Valkenburg (Limburg)

Valkenburg (Limburg)

Speciaal voor u geselecteerde Bed & Breakfasts in de provincie Limburg

Het landschap van Limburg

Limburg en vooral Zuid-Limburg is bij toeristen een begrip en veel bezocht. Veel Nederlanders voelen zich heerlijk in Limburg alsof ze op vakantie zijn in het buitenland.

Limburg is bekend vanwege de rivier de Maas, die stroomt van zuid tot noord door het prachtige landschap. De vele kerktorens zijn een bekend gezicht in het landschap en natuurlijk de voortreffelijke horecabedrijven.

 

Toerisme in Limburg

Stichting Natuur en Milieu heeft het gebied tussen Vaals en Gulpen in 2005 bekroond met 5 sterren tot mooiste landschap van Nederland. Het is algemeen bekend dat Nederlanders het prettig toeven vinden in Limburg en dat het een begrip is bij toeristen. Het Limburgs heuvelland in het zuidoosten wordt vaak als mergelland bestempeld en voor veel vakantiegangers is Zuid-Limburg een begrip. De onderverdeling oostelijke en westelijke mijnstreek komt voort uit de tijd van de mijnbouw. De bekendste delen van het Mergelland zijn het Plateau van Margraten, dat wordt begrensd door het dal van de Geul (noordzijde), de Maasvallei aan de westzijde en aan de overzijde de bekende Sint Pietersberg. Limburg geeft Nederlanders, door de vele heuvels en de typische Limburgse bouw van huizen en dorpen, echt het gevoel van op vakantie zijn.

 

Cultuur in Limburg

Waar men Limburg aan kan herkennen zijn de vele kerktorens, de  dorpsfanfares, het gemoedelijke van zijn bewoners, de goede smaak van aankleding in de horeca en hun voortreffelijke bediening en restaurants. Natuurlijk mogen in dit rijtje de bekende Limburgse vlaai en het carnaval niet ontbreken! En wil je de Limburgers allemaal buiten hun huizen zien en volop zien genieten van feestgedruis, bezoek ze dan vooral tijdens het carnaval. Het Festival Vocalist in oktober is zeer bekend aan het worden in Limburg en is gericht op vocale klassieke muziek. Sittard geeft een feestje met zijn Oktoberfeest en vergeet zijn bijzondere dierentuin niet: GaiaZoo, een prachtige wereld van dier en natuur.

 

Bed and Breakfast  in Limburg

Maastricht, Roermond, Valkenburg, Montfort en Sittard zijn een kleine opsomming van de 33 gemeenten die Limburg rijk is. Natuurlijk zijn er de ontelbare dorpen en kleinere gemeenten in het heuvelland waar altijd wel iets te doen is en waar men echt het idee heeft buiten Nederland te zijn.

Overnachten in een B&B of short Stay in Limburg is een beleving op zich en het aanbod is zeer gevarieerd wat het zoeken een bijzondere beleving maakt. Een oude boerderij in de heuvels of een trendy short stay appartement midden in het centrum van Maastricht: er zijn legio mogelijkheden. Limburg staat bekend om zijn voortreffelijke horeca en de vele B&B ‘s zijn zeker net zo bijzonder.